”Når du ændrer små ting – får du aldrig store problemer ”

 indisk ordsprog 

Tænk lidt over denne sætning: Grunden til at du befinder dig i et bestemt situation er dine valg!

Umiddelbart vil du måske benægte det – men efter nærmere eftertænksomhed vil du måske kunne sige ja.

Vi lider af  ”SUBWAY-SYNDROMET” – alt for mange valg

Kim Hundevadt beskriver i sin bog ”KANTEN AF KAOS” en tankevækkende opdagelse over alle de valg vi har som forbruger. Han sammenligner med en subway sandwich som kan laves i over 10 millioner varianter.  Det betyder at hver eneste dansker kan få to personlige favoritter helt for sig selv. VILDT IKK!

Vi vader i valg. Frie lægevalg. Frie sygehusvalg. Frie skolevalg. Frit valg mellem flere hundrede banker på internettet. Mellem et utal af kanaler i fjernsynet. For ikke at nævne mobilselskaber, der ikke er for normale mennesker at finde ud af. Det er svært at gennemskue. Uanset om vi skal tegne en forsikring, planlægge en sommerferie eller købe en bil, så oversvømmes vi hver gang med valgmuligheder, som kræver så meget tid og energi at undersøge, at summen af det hele kan føles som job nummer fem eller seks.

På én gang en vidunderlig og vanvittigt irriterende tendens til, at vi altid skal vælge, vælge og vælge, så vi engang imellem bare får lyst til at råbe: SÅ STIK MIG FOR POKKER BARE EN SANDWICH!!!

Jo mere ubegrænset verden bliver, og jo flere valgmuligheder vi har, jo vigtigere er det at være klar på sine mål i livet og ikke mindst, at lytte til sin indre stemme.

Valget er DIT!